Azok a 06 90 telefonszámok

Emelt díjas telefonszám

Bizonyára mindenki tudja, hogy ha egy telefonszám 06 90-es előhívószámú, akkor az bizony nem normál tarifával hívható, hanem magasabb díjért.
Az ilyen hirdetésekben a szolgáltatónak kötelező feltüntetni, hogy mennyibe fog kerülni a hívás, így nagy meglepetés nem érhet minket.
Jó tudni, hogy különböző díjsávok vannak, így lehetnek olyan számok ahol többe kerül 1 perc díja, máshol kicsit kevesebb.

A perc alapú emelt díjas telefonszámok mellett vannak hívás alapúak is, így ott hívásonkénti díj kerül csak a számlánkra. Legtöbbször ezek olyan szolgáltatások, ahol csak egy kódot kapunk telefonon egy gépi hangtól, amit aztán felhasználhatunk egy adott weboldalon. Szóval hosszas csevegésre nem lesz lehetőségünk ilyen esetben.

Fontos, hogy mindig tisztában legyünk azzal, mennyibe fog kerülni ez a hívás. Az emelt díjas telefonszámok mellett megtalálhatunk általában egy normál tarifával hívható ügyfélszolgálati számot is. Ez azért fontos, mert, ha reklamációnk lenne, vagy elbizonytalanodnánk az emelt díjas hívás tarifája kapcsán, akkor ott információhoz juthatunk.

Megosztás